Erekció körülmetélve


Maimonidész, Mose ben Máimon, a Rámbám: Széfer Áhává: A szeretet könyve Hilchot milá: A körülmetélkedés szabályai Ez a könyv egy tevőleges parancsolatot tárgyal: a fiúgyermekek nyolcadnapon való körülmetélkedésének parancsolatát. Ez a micva a következő fejezetek témája. Ez érvényes azokra is, akik házánál születtek, és azokra is, akiket pénzen vásárolt. Ha erekció körülmetélve apa vagy a gazda áthágja ezt a parancsolatot, és nem végzi el a körülmetélést, egy tevőleges parancsolatot szegett meg erekció körülmetélve.

Mindazáltal nem lesz büntetése kárét égi halálmert az csak annak jár, aki maga körülmetéletlen. A bíróság feladata, hogy azt a fiút vagy szolgát időben körülmetéltesse, és ne hagyjon a zsidó népben vagy szolgái között körülmetéletlen férfit. Nem szabad körülmetélni senkinek a fiát az apa tudta nélkül, csak ha parancsolatszegő [az apa], és nem végezte el a körülmetélést.

Ha az ügy nem jut a bíróság tudomására, és nem rendelik el a körülmetélést, a [gyermek] köteles körülmetéltetnie magát, amint eléri a bár micvá kort. Minden egyes nappal, amit a bár micvá kor elérése után mulaszt, parancsolatot szeg.

Kárét erekció körülmetélve nem sújtja az ilyet, ha csak meg nem hal körülmetéletlenül, szánt szándékkal [semmibe véve a parancsolatot]. A körülmetélés ideje 7.

Előbőr nélkül, szabadon - mindent a körülmetélésről

Ha egy áttért lép be az Izrael közösségébe, előbb köteles alávetnie magát a körülmetélésnek. Ha még pogányként metélték körül, szükséges a szövetség vérét venni tőle azon a napon, amikor áttér. Hasonlóképpen, a gyermektől, aki előbőr nélkül született, nyolcadnapon szükséges a szövetség vérét venni tőle.

Az androgün gyermek, akinek férfi és női nemi szervei is vannak, metéltessék körül a nyolcadik napon. Hasonlóképpen, a császármetszéssel született és az olyan gyermek, akinek két előbőre van, metéltessék körül mindkettő a nyolcadik napon.

FIGYELMEZTETÉS

Ha valaki napkeltekor kezd bele a körülmetélésbe, elfogadható. Ugyancsak elfogadható [bármikor] az egész nap folyamán. Ha a körülmetélést a megfelelő időben [a nyolcadik napon végzik], [annak teljesítése] előbbre való a sabbatkor [érvényes munkatilalomnál is].

Ha erekció körülmetélve a megfelelő időben [végzik], [teljesítése] nem való előbbre a sabbatkor [érvényes munkatilalomnál] vagy az ünnepeknél. Akár megfelelő, akár nem a megfelelő időben végzik, [teljesítése] előbbre való a cáráát [3] [jeleinek eltávolítását tiltó parancsolatnál, vagyis ha az eltáolítandó fitymán jelenik meg akkor a körülmetélés parancsa miatt le lehet vágni.

Mit jelent ez?

erekció körülmetélve

Ha például a cáráát jele mutatkozik az előbőrön, le kell vágni az előbőrrel együtt. Mert bár tilos dolog a cáráát jelét eltávolítani, a tevőleges parancsolat [teljesítése] elsőbbséget élvez a tiltó parancsolat [teljesítésénél]. Ahogyan a gyermek körülmetélése előnyt élvez a szombat[on érvényes munkatilalom]hoz képest, ugyanúgy a szolga körülmetélése, ha nyolcadnapos korában történik, előnyt élvez a szombat[on érvényes munkatilalom]hoz képest, ha a nyolcadik nap éppen a szombat.

Csak erekció körülmetélve kivétel van — az olyan szolga, akinek az anyja csak azután merítkezett meg, hogy erekció körülmetélve adott a gyermeknek. Az ilyen ugyan nyolcadnapon metéltetik körül, de az ő körülmetélése nem élvez előnyt a szombat[on érvényes munkatilalom]hoz képest.

Az ilyenek [a következő] vasárnapon metéltessenek körül, életük kilencedik napján. Ha a gyermek szürkületkor születik, melynek az éjszakához-nappalhoz tartozása kétséges, az erekció körülmetélve számolunk, és a kilencedik napon lesz körülmetélve [születése napjától számítva], ami akár a nyolcadik napnak is [tekinthető].

  • :: Keresés - InforMed Orvosi és Életmód portál ::
  • Szolárium Orvos valaszol - Dr.
  • Gyenge pénisz-erekció a közösülés során

Ha a gyermek szürkületkor születik, pénteken, a körülmetélése nem írja felül a szombati tiltásokat, mert a szombati tiltásokat kétséges helyzetben sosem írja felül semmi. Inkább legyen körülmetélve a [következő] vasárnapon. A koraszülött és az kifejletlen újszülött Az ilyen gyermeket tehát szabad hordozni szombaton, nem minősül kőnek [azaz tehernek], és körül is szabad metélni szombaton.

Ha viszont a gyermek nem teljesen kifejlődött körmökkel és hajzattal született, bizonyosak lehetünk afelől, hogy fejlődése nyolcadik hónapjában van, és nem lett volna szabad megszületnie a kilencedik hónapig, a születése idő előtti volt. Tehát úgy kell tekinteni, mint egy darab követ, erekciós paradicsom nem lehet hordozni szombaton.

Körülmetélés nem csupán elnyújtja a szexet

Ugyanakkor, ha az erekciós vizelés csecsemő harminc napon át életben marad, gyermeknek kell tekinteni, aki élni fog, és ugyanazok a törvények vonatkoznak rá, mint más csecsemőkre.

Ha egy emberi csecsemő harminc napnál tovább él meg, nem szabad tovább holtan születettnek tekinteni. Ha kérdés támad azzal kapcsolatban, vajon hetedik hónapra született a gyermek, vagy a nyolcadikra, körül lehet metélni szombaton. Az oka ennek ez: ha hetedik hónapra született, és a végtagjai teljesen kifejlettek, úgy illik, hogy [a körülmetélése] előbbrevaló legyen, mint a szombat[kor érvényes munkatilalmak].

Ha a nyolcadik erekció körülmetélve született, a körülmetélése [nem sérti a szombati tilalmakat]. Olyan az, erekció körülmetélve húst szeletelni, mert az [ilyen gyermek] olyan, mint a halva született, ha valóban a nyolcadik hónapban született meg.

  • A benne szereplő információk elavultak lehetnek.
  • Fejes Réka Vámos Miklós: ritkán segít, hogyha a tettesre haragszunk A legősibb és egyben leggyakoribb sebészeti beavatkozás a körülmetélés, és bár az apró bőrdarab el nem távolítása körül parázs viták folynak, tízből négy férfi ilyen vagy olyan okból, de átesik a műtéten.
  • Körülmetélés nem csupán elnyújtja a szexet | organist.hu
  • A körülmetélés számos előnyt jelent mind a tulajdonos, illetve annak partnere számára.
  • Körülmetélés utáni varratok Jónapot!
  • Egyes országokban vallási meggyőződés vagy a tradíciók miatt alkalmazzák, ám egészségügyi és higiénés megfontolásból az elmúlt 30 évben rutinműtétté vált az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában.
  • Tudnivalók a körülmetélésről

Ha kérdéses a szombati születés Ha a gyermek feje a szülőcsatornából bén hásmásot kerül elő pénteken, de az egész teste csak azután, hogy a szombat éjjel [megkezdődött], a gyermeket nem szabad körülmetélni szombaton. Ha a gyermek körülmetélése nem írja felül a szombati tilalmakat, nem írja felül az ünnep első napjára vonatkozó tilalmakat sem.

De előbbrevaló az ünnep másodnapjára vonatkozó tilalmaknál. Ros hásánákor mindazáltal nem írja felül sem az első, sem a másodnap[ra erekció körülmetélve tiltásokat].

Maimonidész – A körülmetélkedés szabályai

Hasonlóképpen, az a körülmetélés, amit nem a rendelt időben végeznek, ugyancsak nem írja felül a ros hásáná két napjá[ra vonatkozó tilalmakat]. A beteg csecsemő Beteget nem szabad körülmetélni, amíg vissza nem nyeri egészségét.

Hét teljes napot kell számlálni attól kezdve, hogy visszanyerte egészségét, míg körülmetéltetik. Mikor érvényes a fenti [rendelkezés]? Ha lázból vagy hasonló betegségből gyógyult meg.

Körülmetélés témájú tartalmak a WEBBetegen - 3. oldal

De ha a szeme sérült meg, amint meggyógyul, azonnal körülmetélhető. Ugyanez érvényes a hasonló esetekre. Az a gyermek, akinek az arcszíne erősen sárgás élete nyolcadik napján, ne metéltessék erekció körülmetélve, míg a keringése helyreáll, és a színe egy egészséges gyermek rendes színe lesz.

Hasonlóképpen, ha az arcszíne erekció körülmetélve veres, mintha csak kifestették volna, nem szabad körülmetélni, míg a keringése helyreáll, és a színe egy egészséges gyermek rendes színe lesz.

erekció körülmetélve

Ez egy betegség jele, és nagy-nagy óvatossággal kell eljárni vele kapcsolatban. Ha egy asszony metéli körül elsőszülött fiát, és az meghal, mert erekció körülmetélve körülmetélés elvette minden erejét, és hasonlóképpen, ha körülmetéli második fiát, és az is meghal a körülmetélés következtében, harmadik fiát már nem szabad az erekció körülmetélve időben körülmetélni.

Hanem várnia kell, amíg idősebb lesz, és az ereje meggyarapodik. Nem szabad körülmetélnünk az olyan gyermeket, akit betegség sújtott, minthogy az élet veszedelme felülír minden mást. A erekció körülmetélve el lehet végezni egy későbbi időben, viszont egyetlen zsidó lelket sem lehet utólag visszanyerni az életnek.

A körülmetélést bárki elvégezheti. Az is, aki maga nincs körülmetélve, szolga is, asszony is és kiskorú is elvégezheti a körülmetélést, ha felnőtt férfi nincs jelen. Nem-zsidók azonban ne végezzék.

Navigációs menü

Mindazáltal ha mégis [nem-zsidó] végezte el, akkor sincs szükség második körülmetélésre. Bármiféle eszköz használható a körülmetélésre, kovakő is, üvegdarab is, bármi, ami erekció körülmetélve. Nem szabad viszont kihegyezett náddal vágni, a lehetséges veszedelem miatt. A micva teljesítésének legtökéletesebb eszköze a vas — akár olló, akár kés.

Előbőr nélkül, szabadon - mindent a körülmetélésről - Dívány

A zsidó közösségekben szokássá vált a kés használata. Hogyan végzik el a körülmetélést? A hímvessző koronáját makk fedő előbőrt fityma levágják, hogy a teljes korona előtűnjék. Miután elvégezték a mecicát, kötést, borogatást vagy valami affélét kell alkalmazni.

Tudnivalók a körülmetélésről

A visszamaradt bőrdarabok 3. Bizonyos [el nem távolított] bőrdarabok érvénytelenné tehetik a körülmetélést, mások pedig nem. Miről szól [ez a rendelkezés]? Ha [a körülmetélés után] az előbőr egy része visszamarad, és [a darab] magasságban túlterjed a erekció körülmetélve felén, a gyermek körülmetéletlennek tekintendő, ez a bőrdarab olyan cic, ami érvénytelenné teszi a körülmetélést.

Ha csak egy kicsi marad vissza, ami nem ér erekció körülmetélve a makk feléig, akkor az olyan cic, ami erekció körülmetélve teszi érvénytelenné a körülmetélést.

erekció körülmetélve jóga merevedési edzés

Amíg tart a körülmetélés, [ha menetközben veszik észre a hibát,] el kell távolítani az olyan darabot is, ami érvénytelenné teszi a körülmetélést, és az olyat is, ami nem teszi érvénytelenné a körülmetélést. Ha már abbahagyták a műveletet, vissza kell térni, és eltávolítani minden olyan darabot, ami érvénytelenné teszi a körülmetélést, de ne térjenek vissza azért, hogy olyat távolítsanak el, ami nem teszi erekció körülmetélve a körülmetélést.

Ha valaki úgy végez körülmetélést, hogy a priát nem végzi el, úgy kell tekinteni, mintha a körülmetélés meg sem történt volna. Meg kell vizsgálnunk őt, amikor erekció körülmetélve van: ha akkor körülmetéltnek tűnik, szükségtelen bármi egyebet tenni. Mindazáltal korrigálni kell [vissza kell tűrni] a bőrt mindkét oldalon, erekció körülmetélve látszat miatt [ugyanis úgy tűnhet, hogy nincs meg metélve]. Ha viszont nem tűnik körülmetéltnek akkor sem, amikor erekciója van, le kell vágni az előretüremkedő részt mindkét oldalon, amíg a makk láthatóvá válik erekció közben.

Ezt a bölcsek rendelték el.