Pszichogén erekció


Az erekció egy igen bonyolult biológiai folyamat, aminek végeredménye nem kevés stresszt okoz a férfiaknál. Az  Askmen tette közzé Dr.

milyen péniszméret legyen az embereknek férfi pénisz és kakas

Justin Winters szexuálpszichológus írását az erekcióról, aki többek közt azt is leírja, milyen esetekben lehet traumatikus élmény az erekció serdülőkorban. Erekciója a legtöbb férfinek akkor lesz, ha szexuális izgalomba jön, azaz pszichogén erekció valakit, aki szexuálisan vonzó számára, vagy pszichogén erekció szexuálisan fantáziálgat, vagy valaki segít neki abban, hogy erekciója legyen, úgy, hogy fizikailag stimulálja.

  • Gyenge erekciós gyakorlatok
  • Miért nem mindig merevedés
  • Hyper és hypocortisolismus Cushing-kór, stb.
  • Mindent az erekcióról
  • Potenciazavar tünetei és kezelése - HáziPatika
  • Szexuálterápia és Párterápia
  • Férfi szexuális zavarok | Urológiai Klinika
  • Pszichogén és reflexes merevedés

A nemi izgalommal együttjár a szapora szívverés, a szapora légzés és a pupillák tágulása is. Miért van a férfiaknak erekciójuk? Pszichogén erekció evolúció lehet a válasz arra, miért van merevedésük a férfiaknak, és miért fontos az erekció a megtermékenyítés szempontjából.

Rengeteg állatfajnak van erekciója, az emberek abban mindenképpen különböznek más emlősöktől, pszichogén erekció a péniszükben nincs csont.

a partnernek hosszú ideig nincs merevedése

Az erekció abban hasznos, hogy ennek segítségével gyorsabban jutnak el a spermiumok a petesejthez, a kilövelléshez elengedhetetlen a vérrel telítődött szerv. Mi okozza a merevedést?

Előfordulás

Az erekció egy elég bonyolult biokémiai folyamat a szervezetben, amiben a vegetatív idegrendszernek és a szomatikus idegrendszernek is szerepe van, hogy a megfelelő időben, megfelelő hangulatban kellő mennyiségű vér áramoljon a péniszbe, ami egy ideig ott is maradjon. Az erekció folyamata láncreakció, az idegpályák, enzimek és molekulák aktívak lesznek, az erekcióban szerepe van a sejtmembránnak, az NO-szintetáznak, a foszfodieszteráznak, a guanil-cikláz aktivátornak ez mind hat az izomzatra, az erectilis szövetekre, aminek köszönhető a pszichogén erekció.

pszichogén erekció péniszek hideg vízben

Egy kis biológia Alapvetően kétféle erekciót lehet megkülönböztetni, az agyit, azaz pszichogén erekciót. A pszichogén erekció a gerincvelői szimpatikus központban és az thalamus pszichogén erekció kezdődik, a reflex erekció pedig a gerincvelői paraszimpatikus központban indul. Az idegpályák üzennek a testnek, és a szervezet nitrogén-oxid kibocsátással ellazítja az erekcióhoz fontos izmokat.

A pszichogén erekció erekció agyi és direkt genitális közt a végeredményt nézve nincs különbség, de mégis más a kettő.

A legelső magömlést például agyi merevedés okozza, ez az, ami a legtöbb serdülőnél álmában megtörténik. A reflex erekció például az, ha valaki pornót néz, és kézzel morzsinkálja magát, azzal előidézve az erekciót. Reflex erekció az is, amikor egy kamaszfiúnak akarata ellenére merevedése van, ha lát egy számára vonzó pszichogén erekció ez meglepetésszerűen érkezik a kamaszfiúknál.

A potenciazavar okai

Ez traumatikus élmény is lehet, pláne, ha ez a legkínosabb időben érkezik, például az iskolában felelés közben. Pontosan pszichogén erekció lesz az erekció?

mennyit nő a pénisz évente legjobb tabletták a pénisz megnagyobbodásához

Amikor egy férfi nemi izgalomba jön, akkor az idegpályák jeleket küldenek a pénisz érfalaiba, és az izmok ellazulnak. Ez az artériákra hatással van, és az átmérő növekedésével elindul a folyamat látványos része.

  1. Treatment of erection troubles in: Orvosi Hetilap Volume Issue 9 ()
  2. Kevesen tudják például, hogy a herék helyzetváltozása precízebbé teszi az ondó kilövellését.

Még több vér áramlik a péniszbe, ami feltölti a szivacsos barlangos testeket ebből három van, a radix, azaz szár, a corpus, azaz test és a corpus spongiosum penis, de ez utóbbi az erekcióban nem vesz részt.

A vérrel teli pénisz megkeményedik, megmerevedik, pszichogén erekció és szélességében is megnő, és megemelkedik. A növekvő nyomás arra készteti a vénákat a széleken, hogy beszoruljanak a kötőszövetes tokhoz, így tartva a merevedést azzal, hogy nem engedik elfolyni a beáramlott vért.

A fiziológiai folyamatot befolyásolják az elfogyasztott drogok, gyógyszerek és az alkohol is.

Pszichogén és reflexes merevedés

A szorongás sem segít, ami pedig sokakra jellemző. Justin Winters szexuálpszichológus a cikkében azt írja, hogy a leggyakoribb gondolatok a merevedéssel kapcsolatban a következők: Mi van ha nem fog felállni?

pszichogén erekció

Ha nem vagyok képes felállítani, nem fogom tudni betenni. Képesnek kell lennem a behatolásra, különben nem lesz jó a szex.

Mi a potenciazavar?

Ha nem fogom tudni betenni, a partnerem csalódott lesz. Pszichogén erekció partnerem becsmérelni fog. Férfiként csődtömeg vagyok. A partnerem el fog hagyni, és másnál keresi majd a szexet. A merevedéssel kapcsolatos szorongásos gondolatok egyértelművé teszik, hogy a jó szex és a férfiasság feltételeként gondolnak nagyon sokan az erekcióra. Ez a gondolatspirál pedig odáig is vezethet, hogy blokkolja az agyat, aminek pedig az lenne a feladata, hogy a partner testére, illatára, hangjára összpontosítson.

Az is előfordulhat, hogy a szorongás annyira erős, hogy az idegrendszerre is hatással van, így az erekció folyamatát is blokkolják a teljesítménykényszerrel kapcsolatos gondolatok. A szex pszichogén erekció behatolás nélkül is lehet jó, ahogy erekció nélkül is — a szexuálpszichológus szerint rengeteg módja van annak, hogyan lehet félelmetesen jó a szex akár ezek nélkül is.